Main Menu

Radi Ensemble

Started by Tyrosplayer, July 18, 2017, 07:28:01 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Tyrosplayer

 [ You are not allowed to view this attachment ]

Radi Ensemble is een smartlappenband uit het dorp Thorn in Limburg en werd in 1964 opgericht door de heren Dirks en Ramakers. De groepsnaam werd ontleend aan de combinatie van de eerste twee letters van hun achternaam.

In begin waren het de muzikanten Huub Hennissen, Leo Ramakers, Herman de Vries en H. Bovend'Eert. in (1967)werd Jan van Doorn de vervanger van drummer H. Bovend'Eert. Omdat oprichter Piet Ramakers contact had met Johnny Hoes mocht de band een plaat opnemen op zijn platenlabel Telstar. De eerste single (een proefpersing) Sonja Addio! uit 1968 werd een groot succes. Van dit nummer werden meer dan 100.000 exemplaren verkocht. De groep ontving hiervoor een gouden plaat.

Andere hits waren Huil maar niet kleine Eva, Juanita, Jij alleen, Magdalena en Ramona.

Ook in Duitsland bracht men diverse platen uit, waarvan één onder de naam Die Caballeros.De plaat die ze in Duitsland uitbrachten onder Die Caballeros werd met dezelfde orkest band uitgebracht onder het pseudoniem "Die Manolitos welke plaat maar door één persoon gezongen werd, Dit was Ralph Siegel Jr welke onder andere ook Harrie Broens und die Classics lanceerde in Duitsland met twee Duitstalige singles.

Begin jaren zeventig daalde de populariteit van het Radi Ensemble en in 1976 ging de band uit elkaar. Oprichter Piet Ramakers overleed in 1990 op 69-jarige leeftijd.Herman Vries overleed op 5 Juli 2012 in Wessem. Lei Ramakers overleed op 28-02-2015 in Heel op 66-jarige leeftijd.
Nederlandse groep Radi-Ensemble met Ramona
  •  

admin

Yamaha DGX-670 connected to a Yamaha MW12 Mixer connected to a pair of Yamaha MSP10's + Yamaha SW10 Subwoofer using Songbook+.
MacBook Pro  32 GB  1 Terabyte SSD
  •