Main Menu

Nova

Started by Organplayer, February 26, 2019, 03:50:46 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Organplayer

 [ You are not allowed to view this attachment ]

Nova was een Nederlandse elektronische muziekband (met synthesizer), die in 1982 een nummer 1-hit had met het nummer Aurora. Ruud van Es en Peter Kommers zijn te horen op de single Annabel van Hans de Booij.


De groep bestond uit Rob Papen, Ruud van Es en Peter Kommers. Nova had in 1982 een hit met Aurora. Later dat jaar had de groep nog een hit met Sol waar Nova ook een single van maakte samen met Ariane. Na het succes van Nova is de groep alleen verdergegaan onder de naam Peru. Nova was de "commerciƫle" tak van Peru. Onder deze naam had de groep in 1988 een bescheiden hit met het nummer "Africa". Rob Papen en Ruud van Es zijn thans nog steeds actief in het produceren van muziek, echter niet meer onder de naam Nova of Peru.

Het nummer Aurora is van oorsprong een thema uit het nummer Sons of Dawn van Peru. Dit nummer is ontdekt door Willem van Kooten, destijds directeur van de platenmaatschappij Red Bullet en mede dankzij producer Chris Pilgram uitgegroeid tot een nummer 1-hitnotering in Nederland en was daarbij meteen de definitieve doorbraak van zowel Nova als Peru.
  •  

Organplayer


https://www.youtube.com/watch?v=60HpUaCJO6k

Een Hollandse song van de band Nova gemaakt met synthesizers

ik heb er een setje voor gemaaakt
  •  

ludo willems

Quote from: Organplayer on February 26, 2019, 03:52:55 PM

https://www.youtube.com/watch?v=60HpUaCJO6k

Een Hollandse song van de band Nova gemaakt met synthesizers

ik heb er een setje voor gemaaakt
Thanks
  •  
    The following users thanked this post: jan4ever