Frans Duijts

Started by admin, August 17, 2018, 09:37:25 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

admin

 [ You are not allowed to view this attachment ]

Frans Duijts (Tiel, 10 mei 1979) is een Nederlandse zanger. Naast zijn solocarrière is Duijts sinds 2017 onderdeel van de zangformatie Echte Vrienden.

Duijts begon zijn zangcarrière als André Hazes-imitator. Door het succes van het liedje Jij denkt maar dat jij alles mag van mij dat op plaats 32 in de Single Top 100 terechtkwam, een cover van Marleen uit 1986 geschreven door Pierre Kartner, besloot hij zich te gaan richten op een eigen zangcarrière.

In 2009 kreeg Duijts de prijs voor de meest gedraaide Nederpophit in de horeca van dat jaar voor zijn single Jij denkt maar dat jij alles mag van mij. Inmiddels heeft Duijts al een tiental hits in de Single Top 100 op zijn naam staan. Zijn eerste album Zo Ben Ik Mezelf werd een succes, hij stond er twee jaar lang mee in de Album Top 100. In 2011 scoorde hij met het nummer Morgen is pas morgen zijn eerste nummer 1-hit in de Single Top 100. In 2014 was hij de eerste winnaar van de Edison Volksmuziek.

In 2010 en 2015 is Duijts deelnemer aan het muzikale televisieprogramma De beste zangers van Nederland. 3Man Sterk was een televisieprogramma van de AVROTROS met de zangers Frans Duijts, Peter Beense en Django Wagner als hoofdpersonen. Het programma werd voor het eerst uitgezonden op 24 maart 2017. De drie volkszangers draaiden wekelijks een dag mee bij een bedrijf dat op zoek is naar werknemers. Het zijn plekken die totaal verschillen van hun dagelijks leven. Van tevoren wisten de drie heren niet waar ze heen gingen. De reacties op deze formatie waren erg positief, waardoor de drie heren een paar maanden later definitief aan een zangformatie begonnen, onder de naam Echte Vrienden.
Yamaha DGX-670 connected to a Yamaha MW12 Mixer connected to a pair of Yamaha MSP10's + Yamaha SW10 Subwoofer using Songbook+.
MacBook Pro  32 GB  1 Terabyte SSD
  •  

admin

https://www.youtube.com/watch?v=ArVgnfxhq5M

Morgen is pas morgen is een single van Frans Duijts. Deze zanger uit Tiel heeft het opgenomen voor het Waalkadefeest versie 2011 in dezelfde stad. Het nummer gaat over de vele goede plannen die Duijts heeft maar keer op keer uitstelt; hij gaat er morgen aan beginnen en geniet vandaag nog maar van de slechte zaken.

Er zijn twee versies: een eerste met alleen dit nummer; een tweede met live-opnamen van Hij speelde accordeon, Lieveling en Ik mis je.

Het plaatje kwam binnen op nummer 1 in de Nederlandse Single Top 100 en is geschreven door Nick Schilder (van Nick & Simon) en Roel van Velzen, die hiermee hun eerste muzikale samenwerking beklonken nadat ze samen artiesten begeleidden in The voice of Holland.
Yamaha DGX-670 connected to a Yamaha MW12 Mixer connected to a pair of Yamaha MSP10's + Yamaha SW10 Subwoofer using Songbook+.
MacBook Pro  32 GB  1 Terabyte SSD

Nucleus

Frans Duyts Lieveling keyboard